lauantai 19. maaliskuuta 2016

Paksua ja pehmoista (kuten marsut ovat)

Kävin eilen kaverini kirjanjulkkareissa ja sain siitä mitä erinomaisimman syyn hieman laittautua. Ylle päätyi myös joitakin kuukausia sitten valmiiksi saamani paksu neule, sillä kylmennyt sää hiukan pelotti pientä marsua.

 Tämä on siis Jane Richmondin suunnittelema Twiggy Cardigan. Lankana on Dropsin Andes eli Nepalin super bulky -versio. Menekkiä en tarkalleen muista, mutta ei sitä seitsemää kerää enempää mennyt. Tein ohjeesta koon 32 ja käytin kympin pyöröpuikkoja. Mallissa on reilusti ylimääräistä pituutta sekä helmassa että hihoissa. Koska en löytänyt sopivia pikkunappeja kaulukseen, on se toistaiseksi ollut ilman. Ehkä joskus vielä.

Malli on neulottu yhtenä kappaleena ylhäältä alas ilman saumoja. Myös hihat on neulottu suoraan torsoon. Etenkin paksuissa neuleissa tämä tekniikka on mielestäni ehdoton, sillä ainakaan itse en tahdo saada saumoista siistejä jos kappaleet ovat kovin paksuja ja silmukat suuria. Toki etenkin työn loppuvaiheessa kappale on jo varsin suuri ja painava, mutta pyöröpuikot helpottavat siinäkin.

Lukuunottamatta ainaoikeinneulottuja reunuksia ja kaulusta työ on sileää neuletta ja varsin helppo toteuttaa. Ja vaikka lanka on suht paksu, on tulos kuitenkin mukavan ilmava kun valitsee riittävän suuret puikot.

No niin, nyt on neulejutustelut avattu tässä blogissa joten enköhän rohkaistu tuottamaan jatkossa lisää sisältöä. Tällä erää työn alla on vaikka mitä, tosin pääasiassa ohuemmista langoista kuten merinosukkiksista ja vintage-Floricoista, joita minulle on puolivahingossa päätynyt melko kunnioitettava läjä. Stay tuned.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti