perjantai 8. huhtikuuta 2016

Steampunk

Kävimme katsomassa Imperfecto-flamencoteoksen ensi-iltaa Teatteri Toivon tiloissa. Kolmelle tanssijalle ja nelihenkiselle bändille tehty teos oli varsin mainio, ja erityiskiitos täytyy antaa näyttävälle visuaaliselle toteutukselle. Teatteri sijaitsee telakka-alueella, ja vanhat rakennukset inspiroivat kuvaamaan kun sattui sopivasti uusi paita päälle.

Tämä on siis Steampunk Pullover syksyn 2014 Knitscenestä. Noin yleisesti ottaen kaikki, millä on rahtusenkaan tekemistä höyrypunkin kanssa saa kuolan valumaan suupielistäni, joten pakkohan tämä oli puikoille napata. Päätin tehdä ohjeen ikään kuin vastavärisenä löydettyäni Ebaystä juuri sopivan määrän lilakirjavaa Araucanian Rancoa. Kirjoneuleen valkoinen on Dropsin Fabelia.
Tein ohjeesta pienimmän koon eli 32'', puikot olivat 3,5 ja joustimissa kolmoset. Rancoa kului aika tarkalleen kolme vyyhtiä eli 300 g, Fabelia ehkä parikymmentä grammaa. Kaarrokkeen kirjoneuleessa meinasi mennä hermo (en ole mikään kahdella värillä neulomiisen ylin ystävä) ja lisäksi pelkäsin, että käsialani kiristäisi työtä liikaa. Ohje oli kuitenkin nokkelasti suunniteltu, sillä kirjoneule kokoaa mukavasti ylimääräisen väljyyden torsosta ja varsinaiset kaarrokkeen kavennukset alkavat vasta kirjoneuleosuuden jälkeen. Nerokasta!

Helmaan ja hihoihin lisäsin jonkin verran pituutta, kaarroke istui hyvin ohjeen mukaan tehtynä. Tapojeni vastaisesti en pingottanut työtä, koska pelkäsin istuvuuden kärsivän.

Kerrotaanpa vähän muustakin asustuksestani. Olen koko elämäni tuskaillut oikeankokoisten housujen löytämisen kanssa: paitsi, että olen pitkä, olen myös marsunvartaloinen tasapaksu pötkylä. Paitsi, että tarpeeksi pitkien lahkeiden löytäminen on haastavaa, on myös muu istuvuus ongelmallista etenkin, kun korkeavyötäröiset (eli kiristävät) mallit ovat muodissa. Kirottua!

Onneksi on hovihankkijani Long Tall Sally, jonka alennusmyynnistä löysin nämä koiranhammaskuvioiset pöksyt. Näissä on 36 tuuman lahkeet, joustava materiaali ja matala vyötärö - mitä voi muuta toivoa? Täytyy laittaa malli muistiin, nämä ovat just miun maun mukkaan. Lisäksi LTS:ssä shoppaamisessa on sekin terapeuttinen puoli, että kerrankin voin tuntea itseni pieneksi! Itse asiassa jopa siinä määrin, etten löydä tuolta sopivia popoja koska takatassikkani on liian piskuinen...

Päässäni oleva pipo on vanhempaa tuotantoa, ohje on Catterick Coop Knitsiltä. Lanka on muistaakseeni Onlinen merinosukkalankaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti